De Ervaringen van 

Sander

Het begon allemaal in de staalkabelhoek van Mitari. Een welbekende plek van waaruit veel medewerkers zijn doorgegroeid, zo ook Sander. Als vakantiekracht en weekendhulp startte zijn carrière hier. Een periode van één jaar werken in het magazijn vloeide over in een functie in de werkplaats van afdeling Boven de haak. Hier monteerde hij MVK-takels, voorzien van een print en besturing. Af en toe sprong hij bij om een monteur in de buitendienst te helpen. Dat beviel hem wel en daarom startte hij in 2020 als leerling monteur. Hij vertelt graag over zijn ervaringen met de combinatie werk en school.

De weg naar een deeltijdstudie

Toen Sander op de middelbare school zat, stond hij al voor een belangrijke keuze; economie of techniek? Het werken bij Mitari heeft die keuze wel beïnvloed, want al snel kwam hij erachter; alle dagen op een kantoor zitten, is niets voor hem! “Ik heb toen voor Installatietechniek gekozen. Deze opleiding heb ik vier jaar gevolgd en vorig jaar succesvol afgerond. De combinatie van elektrotechniek en mechanische aandrijftechniek vond ik super interessant, dus toen ben ik doorgestroomd naar de hbo-opleiding Mechatronica aan Avans Hogeschool in Breda. Normaal gesproken heb ik de maandagen voor zelfstudie en dinsdagen voor het volgen van lessen op school. De rest van de week ben ik hier en die combinatie is heel erg fijn. Het is namelijk lastig om al je schoolwerk in de avond en het hele weekend te doen, dus dat ik hier de maandag erbij kan pakken, is voor mij ideaal.”

Praktijk en theorie

“Op heel veel gebieden mis ik nog wel wat kennis, maar dat is ook niet erg, want ik ben nog een leerling-monteur! Het keuren van onder anderen bovenloopkranen is iets wat ik nu wel redelijk onder de knie heb. Dat komt doordat ik intussen al best veel heb gezien. De begeleiding die ik in de praktijk krijg, werkt goed voor mij. Ik loop altijd met een ervaren monteur mee. Als ik boven in de hoogwerker sta en mijn vraag stel, dan hoef ik maar het typenummer te roepen en mijn begeleider weet direct waar ik op moet letten of extra rekening mee moet houden. Met collega’s kan ik het goed vinden, dat maakt het werk leuk. Als ik ergens voor montage ben geweest, dan ben ik tevreden als dat allemaal soepel is verlopen. Het feit dat ik vaak resultaat zie van mijn werk, maakt het heel zinvol. Als ik bijvoorbeeld bij een klant kom, waar een staalkabel bijna gescheurd is, dan ben ik blij dat we er op tijd bij zijn. Zoiets kan leiden tot een gevaarlijke situatie.“


“Als ik ergens voor montage ben geweest, dan ben ik tevreden als dat soepel is verlopen.”

 


Een blik op de toekomst

Wanneer we vragen naar de toekomstplannen van Sander, dan heeft hij één belangrijk doel: eerst maar eens even zijn studie afronden, en dan ziet hij wel verder. Dit jaar heeft hij al zijn propedeuse behaald, dus dat is al een stapje dichterbij. ”Als ik straks mijn papiertje heb, dan zie ik wel waar het schip strandt. Ik wil mezelf niet vasthouden aan een bepaald punt waar ik moet zijn over vijf jaar. Eerst school afmaken.”

Op zoek naar een leerbedrijf of stageplek?

Spreekt dit verhaal van Sander jou wel aan? Ben jij ook op zoek naar een leer- en werkplek of stage met veel ontwikkelingsmogelijkheden? Neem dan contact op met hr@mitari.nl of stuur ons een open sollicitatie. We houden van initiatief!