De Ervaringen van 

Keurmeester Rayn

Stille waters hebben diepe gronden, wordt weleens gezegd. Dat geldt voor onze Keurmeester Rayn. Een rustige jongeman, maar als je hem vraagt naar zijn ervaringen binnen Mitari, transformeert hij tot een open boek. Rayn is meedenkend en draagt graag oplossingen aan waar anderen niet snel aan denken. Het begon in het magazijn, waar hij startte als Assemblagemedewerker. Genoeg uitdaging, maar toch wilde hij na enige tijd meer.

Van beveiliger naar Keurmeester

Rayn komt, net als veel collega’s, uit een hele andere wereld. Als beveiliger was hij werkzaam op het moment dat het coronavirus in Nederland opspeelde. Vooral bij winkels en in het uitgaansleven. Door de vele lockdowns waren er nog maar weinig mogelijkheden om uren te maken. Rayn is niet iemand die afwacht, maar juist iemand die aanpakt, dus al snel ging hij op zoek naar een andere baan. Via Indeed kwam hij de vacature Assemblagemedewerker tegen. “In eerste instantie dacht ik; gewoon proberen, als het mij niet bevalt, dan heb ik in deze onzekere tijd tenminste een baan. Ondertussen heeft het zo goed uitgepakt hier! Er zijn veel mogelijkheden om te groeien en ik merk dat als je jezelf bewijst, dan kun je nieuwe stappen zetten. Dat is bij mij wel weer gebleken.” Rayn heeft de stap van beveiliger naar een technische wereld wel als goed ervaren, hoewel er in het begin een hoop nieuwe dingen op hem afkwamen. Veel kennis over materialen en de diverse producten kon hij in het magazijn opdoen. Terwijl elke order die je klaarmaakt verschilt, werd het op den duur toch te routinematig voor Rayn. De mogelijkheid deed zich voor om door te groeien naar de functie Keurmeester hijs- en hefmiddelen.

 

“Bij Mitari maakt het niet zo veel uit wie je bent of wat je functie is, we werken als één team.”

Een dag van een Keurmeester

Als Keurmeester hijs- en hefmiddelen is geen dag hetzelfde. Rayn start s ’ochtends in de werkplaats zijn laptop op, waarna er een kort overleg plaatsvindt over wat er die dag aan werk ligt. Het keuren van hijs- en hefmiddelen en het maken van staalkabels zijn werkzaamheden die het meest voorkomen. Hoe de dag eruit gaat zien is afhankelijk van het binnengekomen werk en de leverdatum. “Met keurwerkzaamheden kom je veel hijsmiddelen tegen, maar we keuren ook diverse tools. Bij de tools moet je altijd wel alert zijn op de manier waarop je het gaat aanpakken. Je wilt natuurlijk dat de hulpmiddelen die je goedkeurt ook daadwerkelijk veilig zijn. Gelukkig zijn er altijd voldoende instructies, wanneer deze ontbreken helpt een collega mij altijd. Hijsmiddelen die we afkeuren worden, indien mogelijk, gerepareerd. Wanneer het hijsmiddel na reparatie niet meer veilig gebruikt kan worden, dan bieden we een vervangend artikel aan. Onze adviseurs pakken het dan verder op en hebben contact met de klant. Ik werk graag in de werkplaats, maar eens in de zoveel tijd ga ik ook mee om te keuren op locatie. Je komt dan op veel bijzondere plekken. Laatst stond ik in een cleanroom hijsmiddelen te keuren. Dat was heel leerzaam en interessant.

Doorgroeien

In september 2022 maakte Rayn de overstap van magazijn naar de werkplaats om als Keurmeester aan de slag te gaan. Iedereen is super blij met hem en dat geeft Rayn een voldaan gevoel. “Als ik kijk waar ik nu mee bezig ben, dan ben ik trotst op het feit dat ik in een korte tijd zo veel geleerd heb en veel zelfstandig kan uitvoeren. In de toekomst wil ik eventueel mijn collega ondersteunen bij het face-to-face helpen en adviseren van klanten. Om dit goed te kunnen doen wil ik eerst meer ervaring opdoen. Ik zie mijzelf zeker voor een lange tijd bij Mitari werken.”

Werksfeer

Volgens Rayn moet er ook ruimte zijn voor gezelligheid. Gelukkig kan er onder werktijd ook flink gelachen worden, zolang het maar geen negatief invloed heeft op het werk. “Binnen Mitari merk je dat er een positieve sfeer hangt. Iedereen helpt elkaar en niemand is minder dan een ander. Een team, een taak, dat is een beetje de spirit hier! Het maakt niet zo veel uit wie je bent of wat je functie is, we werken als één team.”