De Ervaringen van 

Pascal

Ontmoet Pascal, een waardevol lid van ons Mitari-team. Pascal is een ervaren service monteur bij Mitari, waar hij al een lange tijd werkzaam is. Zijn vroege interesse in de techniek maakt hem een perfecte aanwinst voor het bedrijf. Nu, als ervaren service monteur, vindt Pascal voldoening in de variatie en uitdagingen van zijn werk, en geniet hij van de vrijheid om zijn taken bij grote klanten zelf in te plannen.

Geen onbekende

Met al een aantal bekende gezichten binnen Mitari, was Pascal geen onbekende voordat hij officieel aan de slag ging bij Mitari. De uitnodiging die hij kreeg van Mitari om te komen praten kwam op het juiste moment, want Pascal was op zoek naar verandering. Voorheen had hij al verschillende banen gehad, van loodgieter tot medewerker bij een bedrijf dat kinderzwembaden installeert.

Pascals interesse in de technische wereld bestond al van jongs af aan. Vanaf jonge leeftijd was hij al bezig met het sleutelen aan brommers en genoot hij van het werken met zijn handen. De functie als service monteur, waarin hij veel praktisch werk moet verrichten, sluit dus perfect aan bij Pascal.

 

Eerste maanden

In de beginperiode bij Mitari werd hij meteen ondergedompeld in een zee van kennis die hij moest opdoen. De eerste maanden bracht hij voornamelijk door in de werkplaats, waar hij veel tijd besteedde aan het leren van de belangrijkste vaardigheden. Ook voerde hij verschillende taken uit, variërend van het opbouwen van specials voor klanten tot het uitvoeren van keuringen en elektrische reparaties. Na deze maanden in de werkplaats ging hij al snel zelfstandig naar klanten. Op dat moment was het team nog niet erg groot en waren extra handen nodig, waardoor het geen optie was om met zijn tweeën op pad te gaan. Ondanks dat het spannend was om alleen op pad te gaan, kon Pascal altijd rekenen op zijn collega’s, die indien nodig meteen ter plaatse kwamen om te helpen.

“Ik kon altijd bellen voor hulp en als het echt nodig was, kwam er zo iemand langs!”

 

Werkzaamheden van Pascal

Nu is Pascal een ervaren service monteur bij Mitari. Zijn dagen bestaan uit een breed scala aan taken, variërend van het keuren van kranen tot onderhoud, reparaties en het verhelpen van storingen. Elke dag is anders, en dat zie je soms ook terug in de werktijden. Als je eenmaal bezig bent met een kraan, kun je niet zomaar stoppen, omdat de klant afhankelijk is van de kraan. Hierdoor komt het wel eens voor dat hij langer door moet werken, maar het is geen enkel probleem als hij dan een andere keer lekker op tijd naar huis gaat.

Tegenwoordig heeft Pascal de vrijheid gekregen om zelf zijn werkzaamheden in te plannen bij een grote klant van ons, en daar is hij terecht trots op. De verantwoordelijkheid die dit met zich meebrengt, zorgt voor een extra uitdaging. Hij moet ervoor zorgen dat de werkzaamheden binnen een bepaalde periode worden uitgevoerd en dat de juiste materialen op locatie zijn om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

“Ook de vrijheid die je krijgt is heel fijn, je bent lekker op pad!”

Hecht en gezellig team

Het team van service monteurs is erg hecht en gezellig. Mede hierdoor komt Pascal elke dag met een glimlach naar het werk. Maar ook de variatie aan werkzaamheden en de vrijheid die hij krijgt, maken het voor Pascal alleen maar leuker om naar zijn werk te komen. In de toekomst hoopt Pascal dat hij de vrijheid die hij krijgt door mag zetten, en dat hij vooral lekker door kan gaan zoals het nu gaat. Ook hoopt hij dat het leuke clubje van service monteurs steeds een beetje mee groeit en dat ze met het hechte team nog meer mooie projecten mogen uitvoeren.

 

Solliciteren

Spreekt het verhaal van Jan jou aan? Ben je ook toe aan een nieuwe uitdaging en wil je kennis komen maken met de hijswereld? Bekijk dan onze openstaande vacatures.

Jan