De Ervaringen van

MIKE

​Mike is een man die altijd vrolijk is. Het woord negativiteit komt niet in zijn woordenboek voor. Via Indeed en de opvallende gele bus van zijn buurman vond hij zijn weg naar Mitari. Hij was gedreven door een verlangen om met zijn handen te werken en vond zijn roeping als keurmeester. Met een achtergrond in de veilingen en als voormalig slager, was Mike klaar voor de uitdagende, maar leerzame nieuwe start die hem bij Mitari te wachten stond.

Een uitdagende start

De stap naar de technische wereld kan soms uitdagend zijn. Zo verliep Mike’s eerste dag niet zonder slag of stoot. Hoewel hij meeliep met een ervaren keurmeester en dat lekker verliep, werd hij overspoeld met zoveel informatie dat hij twijfelde of dit wel zijn plek was. Gelukkig verdween deze twijfel toen hij dit aangaf. Er was begrip voor het feit dat het veel informatie is en dat daar tijd voor nodig is.

Terugkijkend op die eerste periode bij Mitari, ziet Mike dit vooral als een mooie tijd. “In het begin was het heel veel, maar ook heel erg leuk en echt super interessant. Het verwerken van de informatie die je krijgt gaat gewoon stapje voor stapje, en daar is begrip voor.”

 

Elke dag is anders 

Alle keurmeesters maken gebruik van een gedeelde agenda, waarin de planning voor de komende weken te zien is. In de ochtend komen ze naar de zaak of worden ze thuis opgehaald door hun collega voor de rest van de dag. Vervolgens gaan ze samen op pad met de bus of trekbank. Vaak wordt er pas op locatie duidelijk wat er gekeurd moet worden, maar met de ervaren keurmeester die meegaat, is dit geen probleem.

“Elke dag is anders, cliché maar waar. Het werk wat we doen is heel variërend. Lekker veel sleutelen, kletsen en koffie drinken!” vertelt Mike met een knipoog. “Je leert heel veel nieuwe mensen kennen, dat is echt super leuk. Elke keer kom je op verschillende locaties en overal is het weer anders, qua mensen maar ook werksfeer. Je bent nooit alleen, altijd met zijn tweeën op pad, en overal waar je komt, zijn er anderen aanwezig.”

 

Trots op zijn prestaties

Op de vraag wat zijn grote overwinningen de afgelopen tijd zijn, geeft hij een mooi antwoord:

“Ik heb een paar cursussen gehaald, daar ben ik echt wel trots op. Maar de grote overwinning is toch wel dat ik super veel plezier heb in het werk dat ik doe. Dat had ik bij mijn vorige werk echt wel minder. Het is gewoon super leuk werk, het totaalplaatje is helemaal compleet” zegt hij enthousiast. “De collega’s zijn top, de sfeer is geweldig, en ik vind het heerlijk om met mijn handen te werken en te sleutelen.” De vrijheid die hij ervaart op de werkvloer is een extra bonus. “Het is fijn om niet continu gecontroleerd te worden,” legt hij uit. “En tegelijkertijd voel ik me verantwoordelijk, omdat ik weet dat ik bezig ben met de veiligheid van anderen.”

 

Waarom Mitari?

De belangrijkste reden die Mike noemt om bij Mitari te komen werken is, niet geheel verrassend, de werksfeer. Maar ook het werk zelf, de kennis die je opdoet en de totale ervaring spelen een grote rol. Het werk biedt veel uitdaging en dat is precies waar hij naar op zoek was.

 

Een toekomst vol ambitie

Het enthousiasme en de leergierigheid van Mike zijn duidelijk zichtbaar wanneer je hem naar zijn toekomstplannen vraagt.

“Ik wil alles leren!” zegt hij meteen.

Mike streeft ernaar een ervaren keurmeester te worden, met een brede kennis van zijn vakgebied en het beschikken over een eigen bus. Zijn leergierigheid strekt zich echter niet alleen naar het vak van keurmeester. Hij heeft ook de interesse om kennis op te doen van de werkzaamheden van de servicemonteurs. Op dit moment loopt hij twee dagen per week mee met een ervaren servicemonteur om zoveel mogelijk kennis te vergaren. Een combinatie van beide vakgebieden lijkt hem de ideale uitkomst.

 

Jan