De Ervaringen van 

Marco

Marco stapte met een berg aan kennis over hijsmiddelen bij Mitari binnen. Hij kreeg al snel het vertrouwen om zelfstandig met een bus op pad te gaan. De afwisseling en vrijheid die het werk als keurmeester met zich meebrengt, zorgen ervoor dat Marco elke dag met plezier naar zijn werk gaat.

Warm bad bij Mitari

 

Marco hoorde een bekende van hem enthousiast vertellen over Mitari, hij was meteen enthousiast en besloot te solliciteren. Mitari zag zijn potentieel en nam contact met hem op. Na een gesprek sloten beide partijen de handen ineen en Marco startte zijn tijd bij Mitari.

Marco was geen onbekende in de hijswereld. Al zijn hele leven werkte hij met diverse hijsmiddelen, van regelgevingen over de hijsmiddelen tot aan de materie zelf. Deze ervaring bleek zowel een voordeel als een nadeel toen hij bij Mitari aan de slag ging. Aan de ene kant bracht het natuurlijk een hoop kennis met zich mee, veel van de producten kende hij al. Maar aan de andere kant legde hij zichzelf een druk op om zich te bewijzen, hij had immers verteld dat hij veel kennis had, maar moest dit wel nog laten zien in de praktijk.   

‘Je voelt je wel eens als een spons die allemaal informatie opneemt’.

De hoeveelheid aan nieuwe informatie overviel hem soms. Gelukkig ervaarde hij geen druk vanuit Mitari. Zowel zijn collega’s als leidinggevende stonden altijd klaar om hem te helpen. Bij vragen of onduidelijkheden hoefde hij maar te bellen voor een antwoord. Voor hem voelde het alsof hij in een warm bad terecht kwam bij Mitari, en dat vooral door zijn fijne collega’s en leidinggevende.

‘Ik ben hier gewoon in een warm bad binnengekomen!’

 

Variatie en uitdaging als ervaren keurmeester

 

Als inmiddels ervaren keurmeester gaat Marco nu vaak zelfstandig op pad. Hij voert een breed scala aan keuringen uit, variërend van een dag keuren van kleine hijsmiddelen tot meerdere dagen keuren van grote en complexe hijsmiddelen bij grote klanten.

Doordat Marco nu al langere tijd bij Mitari werkt, keert hij regelmatig terug naar bekende klanten. De vertrouwde gezichten en materialen maken het werk prettig, maar nieuwe projecten met onbekende klanten vormen juist weer een uitdaging. Hierbij ontdekt hij steeds weer nieuwe aspecten van het vak en leert hij wat er gekeurd moet worden, of er überhaupt gekeurd kan worden en hoe dit dan uitgevoerd moet worden.

De werkzaamheden als keurmeester zijn divers: van het bezoeken van meerdere kleine klanten op één dag tot periodes van acht weken bij dezelfde grote klant. Ook de variatie in branches waar Marco keuringen uitvoert draagt bij aan het werkplezier. De ene dag staat hij bij een betonboer, de volgende dag in een cleanroom.

Naast de afwisseling waardeert Marco ook de vrijheid die hij ervaart. Bij een keuring van meerdere dagen bij een klant kan hij zijn werkzaamheden zelf inplannen, zolang hij binnen de afgesproken tijd alles afrondt. Natuurlijk heeft hij, net als iedereen, wel een minder leuke klussen. Maar juist dát maakt de momenten waarop hij met plezier zijn werk uitoefent des te waardevoller.

 

Korte lijntjes en openheid

 

Vraag je Marco naar de werksfeer bij Mitari, dan is het eerste woord dat noemt ‘open’. De lijntjes binnen het bedrijf zijn kort, benadrukt hij. Er vinden regelmatig gesprekken plaats om de voortgang te bespreken. Maar ook als hij ergens meezit, kan hij altijd binnenlopen bij zijn leidinggevende. ‘Geen vraag is te gek, er is geen drempel’, aldus Marco.

 

 

Jan