De Ervaringen van 

kamiel

Met het aantrekken van de stoute schoenen en het indienen van een open sollicitatie, begon het avontuur van onze gewaardeerde collega Kamiel bij Mitari enige tijd geleden. Afkomstig uit een totaal andere branche, heeft hij de sprong naar de technische wereld gewaagd. Dankzij de behulpzaamheid van zijn collega’s voelde Kamiel zich snel thuis, en nu kijkt hij enkel met een positieve blik terug op zijn tijd bij Mitari.

Nieuwe stap

Met veel liefde en plezier heeft Kamiel, voordat hij zijn avontuur bij Mitari begon, altijd in de bierwereld gewerkt. Van het ophalen en bezorgen van bestellingen, geven van proeverijen tot het verstrekken van passend advies aan klanten heeft Kamiel diverse taken met toewijding vervuld. Desondanks voelde hij dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Hij trok de stoute schoenen aan en stuurde meerdere open sollicitaties. Binnen een dag ontving hij een reactie van Mitari, waarna het balletje snel is gaan rollen. Ondanks zijn verbazing over de totaal andere bedrijfstak, is Kamiel nu achteraf zeer blij met zijn keuze en hoe het sollicitatieproces is verlopen.

Aanvankelijk begon hij hier met een zekere mate van nervositeit vanwege het onbekende. Echter, direct werd het tegendeel bewezen, en Kamiel werd uitstekend opgevangen door zijn collega’s. Dankzij de zachte landing die zijn collega’s mogelijk maakten, kreeg hij de kans om gemakkelijk en snel veel nieuwe kennis op te doen. Er heerst hier geen druk, en verassingen liggen niet zomaar op de loer.

Elke dag is anders 

Het grootste deel van de dag ben je bezig met assembleren. Op een orderband verschijnen de orders van die dag die moeten worden afgerond, en iedereen draagt zijn steentje bij om dit te realiseren. Om orders op de orderband te krijgen, moet er worden gepickt. Dankzij ons systeem is het mogelijk om meerdere orders in één wave te picken. Na het assembleren moeten de orders grondig worden gecontroleerd, aangezien veiligheid van het grootste belang is. De verzending van orders vereist zorgvuldig inpakken, met name bij pallets die zwaardere en/of grotere goederen bevatten. Daarnaast moeten inkomende goederen worden verwerkt en de opslag moet regelmatig worden bijgewerkt en/of worden verplaatst.

Geregeld vindt er een overleg plaats om ervoor te zorgen dat iedereen dezelfde kan op kijkt. Zoals Kamiel het verwoordt: “Geen dag is hier hetzelfde. De ene dag verwerk je inkomende goederen, de andere dag ga je orders picken in een wave. Het kan van alles zijn. Er is echt een grote variatie aan taken, en er wordt soepel geschakeld tussen de verschillende werkzaamheden. Zonder gedoe worden de taken uitgevoerd.”

Het is net een familie 

“Mitari is een hele fijne werkgever met een geweldige groep collega’s, bijna als een familie, een ons kent ons mentaliteit. Er heerst een goeie sfeer, je voelt je niet op je vingers gekeken. Ik ben verbaasd over hoe vaak we als team of als gehele organisatie activiteiten ondernemen. De teamspirit is buitengewoon hoog! Bovendien zorgen de waardering en erkenning die vanuit het management worden uitgesproken telkens weer voor extra motivatie, waardoor we onze taken nog beter uitvoeren. Iedereen vormt een essentiële schakel binnen het succes van het bedrijf, en zo voelt dat echt!”

Ook het magazijnteam waar Kamiel deel van uitmaakt, is en blijft een heel hecht team. Er is ruimte voor humor en gezelligheid, maar er wordt ook serieus gewerkt, en samen streven ze altijd naar het beste resultaat.

Trots

Met veel trots blikt Kamiel terug op alles wat hij tot nu toe heeft geleerd. Het is niet alleen productkennis opdoen, maar ook het zelfstandige werken zoals assembleren, binnenkomende goederen oppakken en waves picken het zijn deze en vele andere grote en kleine dingen die allemaal bijdragen aan het totale plaatje.

Voor de toekomst houdt Kamiel al zijn opties open en kijkt hij vooral uit naar de aanstaande verhuizing. Van daaruit hoopt hij op nog meer mogelijkheden om te groeien, ook als bedrijf.

Jan