De Ervaringen van 

Gijs & Wilco

Onze nieuwsgierige en gezellige collega Gijs is nog maar een paar maanden werkzaam bij Mitari, maar heeft nu al helemaal zijn draai gevonden. Mede dankzij de hulp van onze ervaren keurmeester Wilco. Hij heeft Gijs mee op sleeptouw genomen en met vooral ook veel humor, alle kneepjes van het vak aan Gijs geleerd. Samen vertellen zij graag over het werk bij Mitari.

Een carrièreswitch met frisse moed

Voordat Gijs bij Mitari begon, heeft hij acht jaar in de stratenmakerij gewerkt en daarna nog drie jaar als zzp’er. Hij legde gas- en waterleidingen aan en verzorgde daarna de bestrating. Het werk was fysiek zwaar, en na verloop van tijd begon zijn rug te protesteren. Dit dwong Gijs om na te denken over een carrièreswitch. “Mijn rug vond het niet meer zo leuk,” zegt Gijs lachend. Hij wist dat hij een nieuwe richting moest kiezen. Met frisse moed meldde hij zich aan op Indeed.

Zijn zoektocht naar de juiste baan verliep alleen niet meteen gemakkelijk. Na een paar gesprekken waar hij de klik niet voelde, begon hij de moed op te geven. Maar toen kwam Indeed met een voorstel voor Mitari, een bedrijf gespecialiseerd in hijstechniek. Hoewel hijstechniek voor Gijs een compleet onbekend terrein was, sprak de vacature hem toch aan. Hij besloot een gesprek aan te gaan en al snel bleek er een goede klik te zijn.

Leren, leren, leren

De overgang naar Mitari was niet gemakkelijk. De eerste weken waren pittig en het was een compleet nieuwe wereld voor Gijs. Hij kreeg meteen veel informatie te verwerken, waaronder een uitgebreide PowerPoint-presentatie die zijn verwachtingen op de proef stelde. Toch bleek het na de eerste dagen mee te vallen en kon hij zich langzaam maar zeker aanpassen aan zijn nieuwe werkomgeving. “Het is gewoon leren, leren, leren, maar uiteindelijk valt alles op zijn plek,” aldus Gijs.

Geen dag is hetzelfde 

Wat Gijs vooral waardeert aan zijn werk bij Mitari, is de vrijheid die hij krijgt. Hij houdt van de variatie en het vertrouwen dat hij krijgt om zelfstandig aan de slag te gaan. “Elke dag is anders en dat past perfect bij mij,” zegt Gijs. De afwisseling en de mogelijkheid om telkens nieuwe dingen te leren, maken het werk voor hem interessant en uitdagend. Geen dag is hetzelfde, en dat houdt het spannend. Van het keuren van hijsbanden tot het inspecteren van complexe takels, Gijs krijgt voortdurend nieuwe uitdagingen voorgeschoteld.

Leermeester Wilco

Wilco, een ervaren keurmeester bij Mitari, speelde een cruciale rol in het inwerken van Gijs. Met zijn jarenlange ervaring wist hij Gijs op een geduldige en stapsgewijze manier te begeleiden. “We begonnen met de cursus Veilig Hijsen,” vertelt Wilco. “Dat is echt heel veel informatie, maar je hebt dan wel al een richtlijn van wat je kan tegenkomen.” Wilco weet heel goed dat het veel nieuwe informatie is en gunt de ander ook de tijd om te leren. “Fouten maken hoort erbij, je zit immers in een leertraject,” aldus Wilco. Hij waardeert het wanneer nieuwe medewerkers nieuwsgierig en gemotiveerd zijn om te leren. “Het was fijn om iemand te hebben die je goed in leert en je de tijd daarvoor gunt,” zegt Gijs. De geleidelijke inwerkperiode zorgde ervoor dat Gijs zich steeds zekerder voelde in zijn nieuwe rol.

Veelzijdige rol

Enthousiast vertelt Wilco over zijn veelzijdige rol bij Mitari: “Ik heb hier echt een prachtige functie. Ik ben keurmeester en ook docent voor de cursus Veilig Hijsen.” Wilco geniet ervan om zijn expertise niet alleen met nieuwe collega’s te delen, maar ook met andere bedrijven waarbij veiligheid van groot belang is. “De ene dag ben ik aan het keuren, en de volgende dag geef ik trainingen. Ik hoop met het geven van de cursus Veilig Hijsen, dat ik mijn kennis effectief kan overdragen!” Maar naast keurmeester en docent veilig hijsen, heeft hij dus ook regelmatig nieuwe collega’s meelopen. “Het is geweldig om jong talent mee te nemen in de bus; dat houdt me jong. Nee, serieus, het is leuk om mijn kennis en ervaring over te kunnen brengen op nieuwe mensen.”

Net als Gijs geniet ook Wilco van de afwisseling in het werk van een keurmeester: “Het fijne van wat ik heb is, vandaag loop ik te keuren bij een bedrijf, volgende week weer bij een ander bedrijf. Dus je krijgt bij heel veel bedrijven een kijkje in hun keuken. Techniek interesseert me, dat is gewoon mooi. Nee, maar je ziet heel veel bedrijven van de binnenkant uit. Na een paar jaar kom je ook weer bij dezelfde bedrijven terug en dan bouw je toch iets van een band op met je contactpersoon of mensen waarmee je daar te maken hebt, dat is ook leuk. Je ziet vooruitgang in bedrijven. Nu zijn we bij een bedrijf bezig die gaat uitbreiden en daar zijn we dus over een jaar anderhalve week langer aan het keuren. Dat zijn leuke vooruitgangen als je dat zo van dichtbij ziet.”

Groei en ontwikkeling bij Mitari

Bij Mitari stopt het leren nooit. Wilco legt uit hoe belangrijk het is om scherp te blijven en gemotiveerd te werken. “Als je de motivatie bij het keuren kwijt raakt, dan gaat het niet goed,” zegt hij. Daarom probeert hij nieuwe medewerkers altijd positief en gemotiveerd te houden. “Je moet zorgen dat je scherp blijft,” benadrukt Wilco. Dit is een boodschap die hij ook aan Gijs heeft meegegeven. De voortdurende mogelijkheid om te leren en te groeien is een van de grootste pluspunten van werken bij Mitari.

Werksfeer en collegialiteit

De werksfeer bij Mitari is volgens Gijs en Wilco uitstekend. Gijs voelt zich op zijn gemak bij zijn collega’s en weet dat hij altijd op hen kan rekenen voor hulp en ondersteuning. Wilco, met zijn vrolijke en positieve houding, zorgt er vaak voor dat de sfeer ontspannen en gezellig blijft. “Als ik een vervelende dag heb, zorgt Wilco er met zijn rare opmerkingen wel weer voor dat ik lach,” vertelt Gijs lachend. De collega’s bij Mitari vormen een hecht team, waar iedereen op elkaar kan bouwen en vertrouwen.

Wilco somt het mooi op: “Bij Mitari is het kei gezellig, de sfeer is top en je krijgt veel vrijheid. De laagdrempeligheid en de mogelijkheid om bij verschillende bedrijven een kijkje te nemen, maken het werk dynamisch en interessant. Elke dag is anders en je blijft altijd nieuwe dingen leren,” aldus Wilco, “Ook de groeimogelijkheden binnen het bedrijf dragen bij aan de positieve werkervaring. Medewerkers krijgen de kans om door te groeien en zich verder te ontwikkelen, wat voor een constante bron van motivatie zorgt.”

De toekomst bij Mitari

Voor Gijs heeft de overstap naar Mitari een nieuwe toekomst geopend. Met de juiste begeleiding, een goede werksfeer en de mogelijkheid om te blijven leren en groeien, heeft hij zijn plek gevonden in de wereld van hijstechniek. Hij kijkt met veel plezier vooruit naar wat de toekomst hem bij Mitari zal brengen.

Ook Wilco ziet een mooie toekomst voor zich. Hij blijft genieten van alles wat het vak Keurmeester te bieden heeft, maar hoopt zich ook nog meer te kunnen richten op het overbrengen van zijn kennis door middel van cursussen geven.

Solliciteren

Ben je na het lezen van dit verhaal ook enthousiast geworden over Mitari? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging en wil je kennis komen maken met de hijswereld? Bekijk dan onze openstaande vacatures.

Jan