De Ervaringen van 

ivi

Soms heb je van die collega’s die de boel op stelten zetten, collega’s die overal een positieve draai aan weten te geven. Ivi is dat boegbeeld binnen Mitari. Het is dan ook niet voor niets dat collega’s haar ‘positivi’ noemen. Een vrouw met power en ambities die wel weet van aanpakken. Ze maakt nog niet zo lang deel uit van het Mitari team, maar voelt zich hier in Best al uitstekend op haar plek. Ivi vertelt graag meer over de ervaringen die ze al op heeft gedaan in haar tijd hier bij Mitari.

Cultuurverschil

Ivi groeide op in het Oosten van Duitsland, dat ze op 22-jarige leeftijd achter zich liet om voor de liefde naar Nederland te verhuizen. Dat beviel wel. De statische Duitse cultuur sprak haar minder aan dan de vrije Nederlandse cultuur, vooral op jonge leeftijd. “Ik ben iemand met een sterke eigen mening. In Duitsland botste dat weleens omdat autoriteit daar heel belangrijk is. In Nederland merk ik dat het veel meer wordt gewaardeerd als je jouw mening uit.”

Van tandheelkunde naar hijstechniek

Voordat Mitari bij Ivi in beeld kwam, zag haar carrière er heel anders uit. Ze werkte in de tandheelkunde. Een branche waarin het overgrote deel collega’s vrouwelijk is. Dat is in de technische branche wel anders. Toch trekt dat Ivi meer. Ze verteld graag binnen een omgeving te werken waar de man-vrouwverhouding meer in evenwicht is. Naar eigen zeggen wordt er binnen zo’n omgeving minder ‘getetterd’, het is meer: onenigheid uitspreken en klaar. De tandheelkunde is volgens haar door de jaren heen ook veel veranderd. Er is steeds minder tijd voor écht contact met mensen en de passie voor het vak verdween. Een compleet andere uitdaging waar ze weer vrolijk van zou worden was waar de zoektocht naar uitging. Ivi is altijd al een aanpakker geweest, dus de hijswereld sprak haar in dat opzicht wel aan. “Mijn hele familie is op de bouw bezig en ik ben zelf ook van het aanpakken. Thuis ben ik de tuinman, de kok en de bakker! Dus ik heb vanaf kleins af aan al een hands-on mentaliteit.”

“Bij Mitari zit ik lekker op mijn plek en ik ga met plezier naar mijn werk. Dat vind ik super belangrijk.”

Ervaring bij Mitari

“Bij Mitari zit ik lekker op mijn plek en ik ga met plezier naar mijn werk. Dat vind ik super belangrijk. Ik werk graag met mensen en contact leggen is iets waar ik van houd. Voordat ik begon was ik wel nieuwsgierig of het bij mij zou passen, aangezien ik veel telefonisch contact heb en minder face-to-face. De eerste maanden zitten er nu op en ik heb de afgelopen periode echt gemerkt dat het enorm leuk is. Collega’s zijn behulpzaam en open, zo kan ik veel leren.” Ivi weet van haarzelf goed waar de ontwikkelingen en de uitdagingen liggen, maar ook weet ze goed te vertellen waar ze trots op is. “Ik ben trots op het feit dat ik alles snel oppak, het lef heb om dingen te vragen en mijn mening durf te uiten. Dit is natuurlijk het begin, want ik werk hier nog niet zo lang. Op het gebied van productkennis ligt voor mij de uitdaging, dit wil ik graag verbreden in de toekomst zodat ik klanten nóg beter kan adviseren. Qua uitdaging en qua werkzaamheden vind ik het gewoon echt leuk. Mitari is een leuk bedrijf met genoeg uitdagende en afwisselende mogelijkheden. Geen dag is hier hetzelfde!”

Positivi

“De minder leuke kanten heb ik nog niet ontdekt. Ik merk dat veel dingen bespreekbaar zijn en weerstand voel ik niet. Met argumenten kun je samen een redelijke discussie houden en ik bekijk het graag ook van de andere kanten.” Ivi geeft aan leuke gesprekken te hebben, maar ook weleens minder leuke gesprekken. Zowel met collega’s als met klanten. Toch probeert ze altijd een positieve draai te geven. “Ik denk dat ik ook een persoon ben die iemand de positiviteit in kan trekken.”

Toekomst

Voor de toekomst heeft Ivi zeker wel ambities. Ik ben wel ‘streverig’ en ik wil graag doorleren. Als je ziet hoe veel producten wij hebben, dan is er zeker nog genoeg te leren! Wat de toekomst verder brengt, dat laat ik op me afkomen. Ik zie Mitari in de toekomst als groot bedrijf met veel mogelijkheden. Voor nu vind ik het belangrijk dat ‘ons winkeltje’ goed loopt en dat we al het werk samen efficiënt uit kunnen voeren en klanten zo goed mogelijk kunnen helpen bij hun hijsuitdagingen!

 

Solliciteren

Spreekt het verhaal van Ivi jou wel aan? Ben je ook toe aan een hele nieuwe uitdaging en wil je kennis komen maken met de hijswereld? Bekijk dan onze openstaande vacatures.