De Ervaringen van 

Chevy

De leergierige alleskunner van Mitari, dat is Chevy. Hij begon hier in 2017 met een snuffelstage en toen was het hek van de dam. Inmiddels heeft hij zijn BBL-studie Mechatronica afgerond en werkt hij al een tijdje als volwaardige Monteur Binnendienst bij ons. Maar hij is meer dan dat, van 3D-tekeningen maken tot het verhelpen van een storing, Chevy is eigenlijk gewoon uitgegroeid tot een alleskunner. Dat heeft hij allemaal te danken aan zijn leergierige houding en de behulpzame collega’s om hem heen. Hij vertelt met plezier meer over zijn tijd bij Mitari.

Interesse voor techniek

Op 15-jarige leeftijd begon hij bij Mitari met een snuffelstage. Na deze korte stage is hij gelijk als weekendhulp en vakantiekracht aan de slag gegaan. Al op jonge leeftijd kreeg Chevy gevoel voor techniek. Samen met zijn vader sleutelde hij aan oude auto’s. Dat old school mechanisch sleutelen beviel hem wel, maar toch koos hij voor Mechatronica. Auto’s worden tegenwoordig elektronisch gestuurd en elektrisch gereden en dat was niets voor hem. “Anders had ik wel een ICT-richting gekozen.” Vertelt Chevy. “Ik ben dus in de metaaltechniek blijven hangen en de keuze gemaakt voor Mechatronica. Gewoon in het diepe gestapt en gekeken waar ik eindig. Als elektrotechnicus, CNC-draaier of lasser, het wekte mijn interesse allemaal wel.” Die open houding kenmerkt Chevy en als we vragen aan directe collega René dan wordt dit bevestigd. Hij vertelt dat Chevy een makkelijke collega is die leergierig en flexibel is.

Taken

Als Monteur Binnendienst is Chevy heel allround. Van takels keuren tot 3D-tekeningen uitwerken voor de Projectmanager. Maar ook het onderhoud van de machines, het inkopen van speciale goederen, het mee begeleiden van stagiaires en het maken van de werklast aanduiding voor de kranen is iets waar Chevy zich mee bezighoudt. Wat hem het meest aanspreekt zijn de taken die hem uitdagen zoals het verhelpen van een storing of het tekenwerk. Daar kan hij zich helemaal in verdiepen. “Ik moet uitgedaagd worden, anders word ik gillend gek. Iedere dag hetzelfde doen zou dus ook niet bij mij passen. Gelukkig ben ik hier nog lang niet uitgeleerd en kent mijn functie veel diversiteit!”

Voor- en nadelen

“Er hangt een goede sfeer binnen Mitari. De lijntjes zijn kort omdat het een klein bedrijf is. Je kunt iedereen makkelijk bereiken. Onderling wordt er veel gelachen en tijdens een personeelsuitje of bedrijfsbijeenkomst kun je met iedereen bijkletsen. Ook wanneer er hard doorgewerkt moet worden, dan staat iedereen voor elkaar klaar. Het is echt één team, één taak binnen Mitari. Binnen onze afdeling moet je wel flexibel zijn. Het kan zijn dat er onverwachts een levering vertraagd is of dat er juist een spoedklus tussendoor komt. Dan is het wel belangrijk dat je snel kunt schakelen, maar dat leer je hier heel snel. Je kunt niet altijd op alles voorbereid zijn en niet weten wat er exact gaat gebeuren op een dag maakt het ook leuk.”

“Ik ga iedere dag met plezier naar mijn werk en zolang dat zo blijft, ben ik tevreden.”

Combinatie werken en leren

Chevy is geen stilzitter, vijf dagen in de week lessen volgen op school, dat is naar eigen zeggen niets voor hem! De afwisseling van de werkzaamheden bij Mitari en daarnaast één dag in de week naar school was voor hem ideaal. “Ik bouwde geen studieschuld op, naast mijn schooldagen heb ik geen bijbaan moeten nemen en ik kreeg als student maandelijks een mooi salaris gestort, dat is voor mij een win-win situatie! De combinatie was goed te doen, ieder woensdag naar school en de overige dagen bij Mitari. Het was wel even wennen voor collega’s want soms kreeg ik op woensdag een berichtje met de vraag waar ik was. Voor mij was dat wel echt een teken dat iedereen binnen Mitari mij als volwaardig collega zag.” Chevy vertelt verder dat het in het begin wel even zoeken was. Binnen Mitari was er nog niet veel ervaring met leerlingen en welke vragen stel jij binnen het bedrijf en voor welke vragen ga je naar school? Dat kan soms voelen als een doolhof. Gelukkig waren er altijd collega’s die hem goed hielpen en gelukkig is dat nog steeds zo. “Als je wilt leren is hier alles mogelijk.”

Toekomst

Er is één duidelijke voorwaarden die Chevy aan de toekomst stelt en dat is dat hij plezier en uitdaging in het werk houdt. Voor de rest ziet hij het wel. “Ik kan verwachtingen wel hoog leggen, maar dan kan het alleen maar tegenvallen. Ik ga iedere dag met plezier naar mijn werk en zolang dat zo blijft, ben ik tevreden. Het is een lange week als je met tegenzin 40 uur op je werk bent!”

Op zoek naar een leerbedrijf of stageplek?

Spreekt dit verhaal van Chevy jou wel aan? Ben jij ook op zoek naar een leer- en werkplek of stage met veel ontwikkelingsmogelijkheden? Neem dan contact op met hr@mitari.nl of stuur ons een open sollicitatie. We houden van initiatief!

Chevy